prilika.hrŠto je donacija?
Zašto donirati?
Korisni podatak za donatore
Izdvojeno

Što je donacija?

Donacija je darivanje u svrhu potpore nekom cilju. Donacija ima različite oblike uključujući novčanu pomoć, pomoć u hrani, smještaju itd., bilo novim ili korištenim stvarima. Donacija je bespovratni prijenos sredstava u svrhu darivanja.

Zašto donirati?

Većina (u ovom slučaju) udruga koje se bave problematikom ovisnosti u neprestanom je traženju sredstava za osnovne, indirektne troškove, kao i za troškove usmjerene prema pojedinim programima. Sve aktivnosti, od animiranja ovisnika na odlazak u komunu, pomoći da se onima koji se vraćaju iz komune pruži smještaj, hrana, pronađe posao, a da ne govorimo o edukativnim aktivnostima, organiziranjem javnih tribina i predavanja, pa do rada savjetovališta, imaju svoje troškove. Kad spomenemo donacije skloni smo razmišljanju o velikom novcu (kada promatramo sa strane) ili velikim odricanjima (kada je u pitanju naš angažman). Većina nas je zbunjena i s nevjericom slušamo kad nam netko priča o darivanju. Nitko ne želi poticati nekoga da se upušta u davanja ako nije radostan u tome. Uzmimo to ovako: u bilo kojem gradu da živimo poznajemo sigurno neku zajednicu ili udrugu koja se bavi nečim što vas ne ostavlja ravnodušnim. Moguće da ste i sami već imali nekakvih kontakta s nekom od njih. Svaki pojedinac društva ima mogućnost da aktivnije sudjeluje u radu udruge za koju smatra da ima lijepo svjedočanstvo i da je ta potvrda u njegovom srcu. Možda ne znate da su mnogi djelatnici udruga i njeni radnici. Kažem radnici a ne volonteri jer oni ne daju od viška svog vremena već daju cijelo svoje vrijeme i za to ne primaju nikakvu naknadu.

Članarina
Ako mjesečnim iznosom (članarina od 20-30 kn) možemo pomoći da nečiji rad do kojeg nam je stalo nastavi napredovati, učinili smo u najmanju ruku, dobru stvar.
Neke udruge uspijevaju preživjeti mjesec zahvaljujući članarinama ili kroz djelatnosti njezinih članova. Doista ne pričamo o velikim odricanjima, već o Vašoj prilici da ozbiljnije sudjelujete i budete dio onoga do čega vam je stalo.
Ovisnost nije samo problem udruga, državnih institucija ili kojekakvih sektora, to je problem cjelokupnog društva i zajednice. Za svaku pomoć na koju ste potaknuti  molimo obratite se odgovornim osobama te udruge. Neke od njih, kao i njihov rad možete upoznati i kroz stranice prilike.hr

Koristan podatak za donatore (poduzeća i firme)
- sve koji ostvaruju financijsku dobit

Čl.7.st.7 Zakona o porezu na dobit Iz 10.prosinca.2004god. N/N 177/2004
Darovanjima iz stavka 1. točke 11. ovoga članka smatraju se darovanja u naravi ili novcu, učinjena u tuzemstvu za kulturne, znanstvene, odgojno-obrazovne, zdravstvene, humanitarne, sportske, vjerske, ekološke i druge općekorisne svrhe udrugama i drugim osobama koje navedene djelatnosti obavljaju u skladu s posebnim propisima, ako su veća od 2% prihoda ostvarenog u prethodnoj godini. Iznimno, svota može biti i veća od 2% prihoda prethodne godine ako je dana prema odlukama nadležnih ministarstva o provedbi financiranja posebnih programa i akcija.

Izdvojeno

Ukoliko postoji Vaša želja za donacijom financijskih sredstava koja bi se usmjerila održavanju Internet portala  www.prilika hr možete to učiniti na žiro-račun udruge Grad na gori : 2360000-1101802784

Za nezaposlene Za poslodavce
poslovi
1-5 | 6-10 | 11-15 | 16-20 | 21-25 | 26-30 | 31-32 >

Zdravko, 35 god, krovopkrivač

živi u Velikoj Gorici, PKV, iskustvo na poslovima selidbi i građevine, govori španjolski i engleski... › Opširnije

Marinko, 51 god, cncoperater-tokar-žaštitar-kučni majstor

živi u Kninu, KV, iskustvo u obavljanju raznih poslova, poznavanje rada na računalu, vozačka dozvola B kategorije › Opširnije

Eduard, 55 god, grafički ing. slikar,muzičar

živi u Zagrebu, VŠS, poznavanje rada na računalu, vozačka dozvola A kategorije › Opširnije

Ivan, 41 god, medicinski maser

živi u Zadaru, KV, poznavanje rada na računalu, vozačka dozvola B kategorije › Opširnije

Andrea, 33 god, ekonomist

živi u Zagrebu, VŠS, poznavanje rada na računalu, vozačka dozvola B kategorije › Opširnije
1-5 | 6-10 | 11-15 | 16-20 | 21-25 | 26-30 | 31-32 >
Web stranicu prilika.hr posjećujem kao:

 Rezultati | Prošle ankete
oglasiContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

.