prilika.hr


Internet i igrice

Moj sin je u zadnje vrijeme vrlo napet, zlovoljan a mogla bih reći i pomalo agresivan. Od kad si je nabavio brzi Internet i novi kompjuter jednostavno se ne odvaja od njega. Čujem da to može imati veze s njegovim ponašanjem. Kad mu pričam o normalnim životnim stvarima on stvara nekakav svoj virtualan svijet, totalno nerealan. Inače ima 19 godina i nemamo više djece osim njega. Što vi mislite?
Pitanje postavio/la: Zabrinuta mama (2010-08-23)

Postignućem tehnološkog napretka podigla se i kvaliteta života. Nažalost sve stvari donose i negativnu stranu. Mislim da je ona najsnažnije oslikana preko društvenih stranica (facebook, twitter i dr.) i bezbroj raznih igrica koje mlade zabavljaju te se javlja pretjerano korištenje interneta do mjere da ono postaje opasno po zdravlje. Sve što ste opisali najizraženiji su simptomi pretjeranog korištenja interneta te stvaranju ovisnosti. Razgovarajte s njim i pronađite načina da izađe iz izolacije u kojoj se nalazi. U svemu je najvažniji odnos koji ste izgradili u obitelji? To je polazište prema svim radnjama. Ako stvari ne idu, nemojte se predati, ustrajte u traženju rješenja.
Odgovorio: Denis (Grad na gori)

Na video igricama provodim vrijeme ali ne mislim da je to nešto više od mojih prijatelja. Roditelji stalno vrše pritisak a ja mislim da nisam ovisan iako oni govore da jesam, ludujem...
Pitanje postavio/la: trunkx (2014-11-06)

U takvim situacijama treba biti iskren. Ponekad drugi vide ono što mi ne možemo. Nije bitno koliko tvoj prijatelj provodi vrijeme za računalom, važan si ti jer vrijeme ne mora nužno odrediti ništa iako je dobrim dijelom ono pokazatelj. Zato se tvoji roditelji brinu. Oni vide da ti pretjeruješ i zato reagiraju. Sjedni s njima i popričaj o svom problemu, siguran sam da se kroz razgovor može doći do rješenja ako su obe strane otvorene.
Odgovorio/la: Denis (Grad na gori)Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

.